loading

Gisela Joao - Gisela Joao

Datum : zaterdag 3 maart 2018 - 20:15

Locatie : CC Ieper - Het Perron

180303 G1-B LR.jpg

Portugals‘ grootste Fadista van het komende decennium en voor de befaamde Portugese journalist en columnist Miguel Esteves Cardoso zelfs de Amália Rodrigues van de 21ste eeuw. Heel veel maar terechte eer voor de 34 jarige Gisela João uit Barcelos.

“Veel mensen denken dat fado triest is. Fado is niet triest. Fado is intens. Het is net als het leven.” João, wiens debuut album uit 2013 de Portugese hitlijsten bestormde en waarvan het tweede album, “Nua,” uitkwam eind 2016, heeft een traditionele benadering van fado.


Net als op haar albums, wordt ze live begeleid door het ongerepte trio van guitarra (Ricardo Parreira), klassieke gitaar (Nelson Aleixo) en akoestische basgitaar (Francisco Gaspar). João vertolkt het volledige spectrum van onstuimige passies, van verstilde melancholie tot ruwe uitbarstingen in tranen en pijnlijke berusting.

En toch is ze niet de in zwart geklede sobere fadozangeres uit vervlogen tijden. Op hoge hakken en minirok doorspekt ze de fado met uptempo songs, bewerkingen van Zuid-Amerikaanse nummers of gaat ze aan de haal met jawel, rapteksten. Een beetje revisionisme verzacht de immers de meest intense traditie.

Ondertussen reisde Gisela João de hele wereld af en gaf ze indrukwekkende concerten in Lisboa, Porto, Gent, Kopenhagen, Madrid, New York , Manchester, Brussel, Parijs, Marseille, Rio de Janeiro, Londen, … op weg naar het absolute sterrendom.

TariefPrijs
Niet-Leden€ 22,00
Leden€ 20,00
55+€ 20,00
< 18, studenten < 26€ 18,00